Меню

середа, 13 серпня 2014 р.

МІДІ, Фріда і тріумф

Сотні пропущених лекцій і десятки практичних. Закінчила університет. Що тут скажеш, тріумф волі.
І на знак про це, пошила на випускний вечір зелене плаття з довжиною міді і  натяком на Фріду Кало, і її незламну волю.

Правда, ці таємничі знаки ніким не були прочитані, але любов до міді пустила коріння ще глибше в моє серце.
Плід цієї любові -- стаття для журналу D'LUXE .


КРАСИВО ТОДІ, КОЛИ ЗРУЧНО.
   Нарешті в багатьох головах пройшла революція свідомості і комфортні природні речі приходять у повсякденні гардероби. Я не проти помпезності та блискіток у поєднанні з незручним взуттям, я за доречність одягу для місць та подій.

    І, як не крути, а весь модний світ диктує це теж. Взуття на плоскій підошві або платформі, чи на товстому каблуці, спорт-шик, пальта-палатки, вільні силуети, ну і до чого я веду, спідниці з довжиною міді. Ну як тут пручатись? Просто пірнай з головою!
Навіть Google сумнівається в точній даті народження міді. Вони були і в строгі 40-ві та в легковажні 50-ті, Діорівський new-look, Шанелівські 20-ті з вкороченими до половини спідницями для суфражисток. Ніякої ясності.
   Але в епоху тотального цитування минулого дивно, що міді вперше так масово повертаються на подіуми з сімдесятих. І в одному інтерв’ю Лазаро Ернандес з Proenza Schouler виклав власну причинну теорію повернення цієї довжини так: «Ми часто бачимо дівчат, які проскакують по бруківці нью-йоркського району Мітпекінг на каблуках і в платтях, що ледь прикривають стегна. Помітно, що ці дівчата дуже стараються. А ті, що йдуть там же в довгій спідниці і сандалях на плоскій підошві, не стараються взагалі. І саме тому виглядають куди крутіше».
Нарешті ми зрозуміли, що красиво тобі, коли зручно.

І цей принцип актуальний для всього: зачісок, взуття, аксесуарів. На зміну безкінечному періоду «вузький низ-об’ємний верх» прийшов час «вузький верх- об’ємний низ» (але не завжди).

   Та, щоб виглядати круто, потрібно знати декілька хитрощів. Хоча і не заслужено жінки уникають цю довжину, але вона таки диктує певні умови:
1.      Найоптимальнішим варіантом є довжина, яка доходить до найтонших місць ноги: трохи нижче коліна, середина гомілки, трохи вище щиколотки. Та при цьому, по-перше, потрібно відштовхуватися від індивідуальних особливостей будови ноги, по-друге, враховувати висоту підборів.
2.      Спідниця-міді на талії буде виглядати краще, ніж на стегнах.
3.     Найбільш актуальне поєднання - спідниця з в'язаного полотна та грубі черевики або туфлі на високій платформі. Жіночні силуети з шифону або плісировані шкіри - з об'ємними светрами і чобітьми з широкими халявами. Спідниці-олівці з розрізом від стегна - з мінімалістичними блузками і ботільйони.

          Стало прохолодно. Простий варіант №1 - плащі або пальто, що закривають спідницю. Простий варіант №2 - які вимагають ще менше роздумів, короткі жакети і куртки. Трохи складніше поєднати спідниці з подовженими піджаками, кардиганами які сягають середини стегон, щоб витримати стиль в дусі 70-тих.

Якщо спідниці замало Vogue рекомендує, а я усім серцем підтримую: розкльошені брюки-кюлоти довжиною до середини литок - їх слід носити тільки з взуттям на підборах.

Ну що ж, ПІРНАЙТЕ!


Р.S. I закінчуйте почате, наприклад, університет, це інколи приносить задоволення і нове зелене плаття.

   
Ольга Шипелик

1 коментар:

Схожі пости:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...