Меню

суботу, 28 березня 2015 р.

Paris street style. Women/men

 Березнева стаття для D`luxe. Мої вічні споглядання фотозвітів паризького street style цього місяця трансформувались в слова і роздуми. 


Women
Останнім часом паризький Street style не менш яскрава подія, ніж сам тиждень моди.
Постановочність фотографій трохи краде відчуття паризьких реалій, але в цілому паризький стиль відчувається: розставлені акценти, еклектика, екстравагантність, запозичені з чоловічого гардеробу елементи, яскраві та незвичайні деталі... Та все ж не варто лише по фотозвітам судити про паризький Street style. Бо це полярні речі, на показах багато гостей з інших країн: блогерів, редакторів, моделей, вони створюють оманливе враження про французьке відчуття стилю. Хоча мода з появою Instagram і Facebook стала поняттям інтернаціональним, але все ж на карті залишаються місця, де збережений власний внутрішній стиль.
Як на мене, Париж один з них. І я свято вірю,що француженки вдумливі, кокетливі, неяскраві, але ти не пройдеш мимо не повернувши голови. 
І я прекрасно розумію,  що пересічні корінні французи не приїхали з провінцій хапати з неба зірок, теж часом  страждають від ожиріння, палять, мають проблеми зі шкірою, не намагаються підкорити світ виходячи з дому, інколи ходять недоглянутими і з брудною головою, і в столиці моди є теж пересічні жінки з гастроному,  які здають зміну і ледь сунуться додому. Але перечитавши всі книжки  Анни Гавальди (вона пише про важливі речі в житті звичайних французів незатійливими словами) навіть по два рази, я вірю їй! І тепер не можу не доводити з піною в куточках губ, що француженки найпрекрасніші, найвитонченіші… І секрет їх криється в «мистецтві жити», не зациклюючись на проблемах, а долаючи мінливості долі легко і без нарікань. І в їхньому образі немає трагізму важкої жіночої долі, яка незадоволена тим, що зварила борщу замало і з’їли його зашвидко, а ще й попрати треба, і хату підмести. Звідси, напевно, і логічний зв’зок: француженка=шарм.
«Пояснюю: жодна поважаюча себе парижанка на бульварі Сен- Жермен не стане переходити проїзну частину по білій «зебрі» на зелене світло. Поважаюча себе парижанка дочекається щільного потоку машин і кинеться навпростець, знаючи, що ризикує.
Смерть заради вітрини бутіка "Поль Ка". Чудово".Анна Гавальда


Men
Париж став законодавцем моди ще на початку XIX століття і утримує звання модної столиці досі. На вулицях міста не існує ніяких стильових рамок, а головним критерієм успішності образу є лише хороший смак. Соціальні мережі  давно стерли межі моди, як національного надбання. Все навколо асимілюється, і тому на Паризьких вулицях зустрічаються і ексцентричні модники в кращих традиціях Лондона і з нью-йоркських перехресть, і розкішні сеньйори з прекрасним відчуттям кольору ніби з  Мілана, але все це з домішками справжнього французького шарму. При перегляді фото гостей Паризьких тижнів моди мене особисто чоловіки вражали куди більше, ніж жінки. Такі лаконічні і витримані пальта, всі збалансованої довжини, і це можна сказати практично про всіх. І під пальтами, куртками і плащами є стильний, інколи брутальний, з чітко окресленими лініями плеча костюм, але при цьому з яскравими краватками, дивовижними сорочками і хустинками в нагрудній кишені. Було також багато стиляг в коротеньких штанцях і метеликах, багато солідних панів у відповідному взутті на будь-який смак, багато володарів дуже доглянутих і красивих борід та вусів, і не менше головних уборів.Це професіонали світу моди або просто ті, хто хоче, що називається, і на інших подивитися, і себе показати. І таки показали. Вдало показали. Зустрічайте модників!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Схожі пости:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...