Меню

середу, 18 лютого 2015 р.

Вузли та зав'язки

 Переживши час див, тазик олів’є і соснову голочку, загнану у власний зад, сміливо крокуємо до найочікуванішого свята усіх закоханих - дня Св. Валентина. І, як про символ закінчення різдвяних свят, поговоримо про тугі вузли. І про банти, оскільки близиться час романтики і душевних зітхань.

Декоративні вузли (тобто банти, галстуки та інші способи його в’язання) зараз на піку популярності. Та практично всю свою історію існування вони мешкали на вершині, тому що споконвіку були наділені сакральним значенням безкінечності та й були функціонально необхідні. З XVI століття бант став обов’язковим атрибутом. Аристократи прикрашали себе бантами з ніг до голови, чіпляли їх до взуття, рукавичок, шляпок, на шию та плаття. В Азії історія зовсім інша: спосіб в’язання пояса на тугий вузол показував звання і статус людини. Використання цих елементів з часом тільки ставало все популярнішим.
В колекціях 2015 року банти часті гості як у A.W.A.K.E. , так і в J.W. Anderson, THE ROW масивні і бутафорні, ніби з японських шпалер. В Chloé вони витончені і поєднуються з блузами і ботфортами. Та й звичайний вузол не рідкість, в Christophe Lemaire, Ellery і Baja East пальта, сорочки і піджаки пов’язані навскіс, як ніби шарф, та й відголоски повсюдної любові до спорту помітні в набедрених вузлах зі світшотів і жакетів. Адаптувати ці тенденції для буденного життя просто. Речі з вузлами і бантами варто поєднувати з чимось лаконічним і простим, наприклад спідницю чи штани з бантом на поясі варто одягати з сорочкою чи топом. Блузу з цим елементом можна носити з облюбленими кюлотами або простою спідницею. Тут важливий баланс.
Ну і мої власні варіації на тему: «тугі вузли» можна побачити в січневому First and

Немає коментарів:

Дописати коментар

Схожі пости:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...